Ando Miklos

1951-ben születtem Mohácson. Iskoláimat Budapesten végeztem. 1975-ben szereztem gépészmérnöki és mérnöktanári, 1981-ben építészmérnöki diplomát.

Feleségemmel és három fiammal 1984 óta az Újlak utcai lakótelepen élünk.

1998-tól 2002-ig a kerületi Városfejlesztési Bizottságának tagjaként, 2002-2006-ig a bizottság elnökeként vettem részt a kerület fejlesztési munkáiban.

Lakótelepünk életkora és az egyes épületek műszaki állapota már szükségessé teszik, hogy a felújítások elvégzésére az Önkormányzat dolgozzon ki egy olyan támogatási rendszert, amelynél a fizetésképtelen lakók miatti forráshiányt pótolni
lehet. Ugyanakkor szigorúbb és betartható szabályozás szükséges - a lakóközösség védelme és nyugalma miatt - a szándékosan nem fizetők, illetve a környezetüket zavarók és lakásukat elhanyagolókkal szemben.

Folytatni kell az évekkel ezelőtt abbahagyott parkolókialakítást, különös tekintettel a sétáló utak melletti zöldterületek pusztulására.

A bekerített zöldterületek gyerekbarát használata további zárt kutyasétáltatók kialakításával oldható meg.

Miután lakótelepünk a légúti allergiás megbetegedésekben Budapest egyik legveszélyeztetettebb körzete a műveletlen elhanyagolt területeken a gyomírtásra nagyobb figyelmet kell fordítani.

Tisztelettel:

Andó Miklós